сряда, 29 юни 2011 г.

Управителят на Уникредит Левон Хампарцумян

В последните години в интервюта и статии многократно се споменава името на Левон Хампарцумян и това е благодарение на неговите способности като добър банкер, който се доказа през годините. Обикновено всички се вслушват в неговите съвети, защото неведнъж е бил точен в предсказанията си и се утвърди като блестящ финансист. Може би на повечето хора им е интересно кой е той и как е започнал своята кариера и в тази статия ще обърнем внимание на някои факти около неговия живот.


Роден е в столицата на България, София през 1953 година и завършва образованието си като инженер-химик. По време на предишния социалистически строй преди 1989 година той работи в Кремиковци и от негови изказвания става ясно, че е бил доволен от работата си там, както и от работата си в Централния институт по изчислителна техника, която продължава няколко години. През годините се изгражда като личност и взема много решения, които променят живота му и го изпращат в света на финансите. Мотивацията е основен приоритет за него и смята, че благодарение на нея човек може да постигне много в живота. На второ място поставя обичта към работата, която върши, а чрез нея е сто процентово сигурно, че ще бъде изцяло отдаден на нея.

През 1992 година със съдружник стартират консултантска фирма в сферата на одита и заради доброто и развитие тя е купена от Coopers&Lybrand. Заедно с Мартин Заимов, който е негов съдружник във фирмата се смятат за едни от първите стартирали в сферата на този бизнес по него време. В последствие е работил в държавната администрация като е бил изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и заместник-министър на икономиката по времето, когато министър-председател беше Иван Костов. Левон Хампарцумян става изпълнителен директор на Уникредит Булбанк през 2001 година, а също така в последствие участва и в други различни организации в управителните им съвети.

Кариерата му се развива в правилна посока и е безспорно успешна, като доказателство за това твърдение са наградите, които той получава през годините за постигнатите си успехи в банковото дело. Обявяван е за "Мениджър на годината" и на два пъти за "Банкер на годината". Освен наградите, които Левон Хампарцумян получава през всичките години, той се изгражда като перфектният български банкер и благодарение на качествата си и усилен труд от негова страна, успява в сферата на финансите. Находчивостта и точната преценка на всичко случващо се около нас му помагат в живота и кариерата, като те също така го класират като водеща фигура в света на банкирането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар