сряда, 29 юни 2011 г.

За излизането от кризата - Левон Хампарцумян

Успешният банкер Левон Хампарцумян, който е главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк в едно свое изказване подчерта, че за да излезе страната ни от кризата е нужно българите да развият своята предприемчивост и благодарение на техните оригинални идеи за различни продукти или услуги, които предлагат, това може да се случи. Какво точно има той в предвид?
Повечето от вас вече са се досетили, че благодарение на своите граждани и тяхната ефективност в бизнеса, страната ни може да има подем, който да се изразява в средства, които да се вливат в нея под формата на данъци и част от печалбата, която те реализират. Държавата съществува благодарение на своите поданици и за да имат те по-добър живот в нея е нужно производителността им и ефективността в производството или бизнеса, който развиват да е по-голяма, за да може и тя благодарение на тях да е по-силна благодарение на подкрепата им в чисто финансов аспект.
                                                                         
Левон Хампарцумян управлява Уникредит вече няколко години много успешно и заради професионализма си и доброто развитие на банката е получавал награди, като например "Банкер на годината", "Мениджър на годината" и други. Подходът и качествата му са неоспорими и често се изказва точно и на място за всяка материя, до която се е докосвал или има отношение към нея. Преди няколко години той участваше в политиката на страната като постовете, които заемаше бяха заместник-министър на икономиката, а по-късно и като изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. В днешни дни той не е част от политическия живот на страната, но за сметка на това в банковото дело той се доказа като добър ръководител и мениджър на банката, която управлява.

Кризата ни застигна преди няколко години и все още се усеща осезаемо в някои браншове, като оборотите им намаляха драстично и много от служителите на фирмите, които бяха засегнати от нея останаха без работа или с намалени заплати. Това по никакъв начин не се отразява добре на страната ни, но в случая примерно с кредити, закъсалите не могат да подобрят положението си. Това може да е временно решение, но застоят или загубите в един бизнес показват, че с кредит може да се подобри положението само временно, но не и да помогне на бизнеса ви ако просто нямате пазар за стоката си. Левон Хампарцумян споделя, че банките вървят зад бизнеса и подкрепят само успешния такъв, защото сигурността е много важна при отпускането на кредити и естествено тяхната възвращаемост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар